Recepty

file-35
Štrúdličky z ryžového papiera
Štrúdličky z ryžového papiera 2 balenia rýžový papier - z každej dávky urobíme zhruba 8 roliek. Záleží od toho aké veľké robíme. 1. jablková s hrozienkami, 2. banán + čokoláda, 3. zeleninovo-syrová rolka, Opičí chlieb - metódou tang zhong. viac...
Viac...
image11
Medovníčky
Suroviny: 300 g nízkobielkovinovej múky (Damin*) 100 g práškového cukru 75 g rastlinného tuku 1 čajovú lyžičku nízkobielkovinovej náhrady vajíčka 3 polievkovú lyžicu medu 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny 1 čajovú lyžičku škorice 1 čajovú lyžičku perníkového korenia 1 polievkovú lyžicu kakaa Postup: Všetky suroviny spolu vymiešame na hladké cesto a uložíme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň vyberieme z chladničky, vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 200 °C presne 5 minút.viac...
Viac...
image10
Hlivové fašírky
Suroviny: 100 g mrkvy 50 g hlivy 50 g cvikly nízkobielkovinová strúhanka na dochutenie: soľ, čierne korenie, cesnak Postup: Mrkvu uvaríme a popučíme. Hlivu uvaríme, premyjeme a nasekáme nadrobno. Cviklu uvaríme a nakrájame na kocky. Mrkvu a hlivu osolíme a okoreníme, pridáme cesnak a nakoniec cviklu. Všetko premiešame a na záver pridáme nízkobielkovinovú strúhanku. Tvarujeme fašírky a vyprážame na horúcom oleji. Podávame so zemiakovým šalátom alebo uvarenými zemiakmi. viac...
Viac...
image9
Brokolicová polievka
Suroviny: 250 g brokolice 800 ml vody 10 g masla 1 polievkovú lyžicu nízkobielkovinovej múky (Damin*) 50 ml šľahačkovej smotany na dochutenie: soľ, červená paprika, čierne korenie, provensálske byliny podľa chuti cesnak Postup: Maslo popražíme s múkou a pridáme červenú papriku. Zalejeme vodou, pridáme nakrájanú brokolicu, okoreníme a varíme do mäkka. Keď je brokolica mäkká, celú polievku rozmixujeme a pridáme smotanu. viac...
Viac...
image8
Pečený baklažán
Suroviny: 1 baklažán 100 g šampiňónov z konzervy 50 g paradajok 3 stredne veľké zemiaky malá cibuľka olej 50 g nízkobielkovinového syra na dochutenie: soľ, čierne korenie Postup: Baklažán rozkrojíme na polovicu a vyberieme vnútro, šupku nezahadzujeme. Vnútro baklažánu popražíme so šampiňónmi a nakrájanou cibuľkou a osolíme. Šupku od baklažánu naplníme popraženou zmesou. Navrch poukladáme pokrájané paradajky a ochutíme soľou a čiernym korením. Zemiaky nakrájame na tenké plátky, osolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme spoločne na 180 °C cca 30 minút. Ak sa nám baklažán bude zdať takmer hotový, posypeme ho syrom. viac...
Viac...
image7
Avokádová nátierka
Suroviny: 1 zrelé avokádo 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy 1 čajovú lyžičku kyslej smotany 30 g masla podľa chuti môžeme pridať prelisovaný cesnak Postup: Avokádo očistíme a vidličkou rozpučíme. Pridáme soľ, šťavu, smotanu, maslo a premiešame. viac...
Viac...
image6
Cestovinový šalát
Suroviny: 80 g nízkobielkovinových cestovín v surovom stave 30 g reďkovky 30 g červenej papriky 1 polievkovú lyžicu oleja trošku póru 2 polievkové lyžice kyslej smotany 1 kyslá uhorka na dochutenie: soľ, provensálske byliny Postup: Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V druhej miske zmiešame nakrájanú reďkovku, papriku a pór. Do cestovín pridáme olej, zmes zeleniny a premiešame. Na omáčku si nakrájame kyslú uhorku a zmiešame s kyslou smotanou.viac...
Viac...
image5
Palacinky
Suroviny: 50 ml šľahačkovej smotany 33% 50 ml vody 6 PL nízkobielkovinovej múky (Damin*) ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva 1 čajovú lyžičku cukru štipka soli Postup: Všetko zmiešame metličkou a necháme trošku postáť. Palacinky pečieme na olejom potretej a dobre rozohriatej panvici. Zdobíme napríklad džemom, šľahačkou a ovocím.viac...
Viac...
image4
Zeleninové pirohy
Suroviny: Cesto: 150 g uvarených zemiakov 120 g nízkobielkovinovej múky (Damin*) Plnka: 30 g červenej papriky zelená paprika pór nastrúhaná cuketa soľ, čierne korenie podľa chuti Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nastrúhame na jemno. Nastrúhané zemiaky zmiešame s Daminom*. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a vykrajujeme dostatočne veľké štvorce, aby sa nám na ne zmestila zeleninová plnka. V miske zmiešame nakrájanú zeleninu a dochutíme ju korením. Na štvorce cesta ukladáme plnku a zlepíme. Pirohy varíme v osolenej vode alebo môžeme vypražiť na panvici. Tip: môžeme podávať aj s opečenou bezmäsitou slaninou. viac...
Viac...
image3
Čučoriedkové muffiny
Suroviny na 12 kusov: 300 g nízkobielkovinovej múky (Damin*) 150 g hnedého cukru 120 g rastlinného tuku 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva 1 čajovú lyžičku vanilkovej esencie 240 ml vody 120 g mrazených čučoriedok Postup: V miske zmiešame Damin*, cukor a prášok do pečiva. Do zmesi pridáme rastlinný tuk, vanilkovú esenciu, vodu a metličkou poriadne premiešame približne 1 minútu. Lyžicou primiešame nerozmrazené čučoriedky. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 30 – 40 minút.viac...
Viac...
image2
Omeleta
Suroviny: 100 ml pripraveného Milupa lp-drink* 80 g nízkobielkovinovej múky (Damin*) ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny Korenie na dochutenie: soľ, vegeta, červená paprika, čierne korenie Postup: Milupa lp-drink*, Damin*, korenie zmiešame metličkou do hladkej zmesi a pridáme sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na rozpálenú panvicu s olejom. Podávame s tým, čo máme radi.viac...
Viac...
image1
Šišky
Suroviny: 200 g nízkobielkovinovej múky (Damin)* 20 g čerstvého droždia vlažná voda (cca 50 ml + podľa hustoty cesta) štipka soli 1 polievkovú lyžicu cukru 2 polievkovú lyžicu oleja 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva Postup: Z droždia, cukru a vlažnej vody urobíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste. V druhej miske zmiešame múku, soľ, olej, prášok do pečiva. Do misky nalejeme kvások, vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a následne vykrajujeme šišky. Vykrojené šišky necháme podkysnúť a vyprážame ich na horúcom oleji.viac...
Viac...